Vi måste snacka om en grej

Här och var på nätet dyker detta inlägg upp: ”Åtta på en kvinna = Våldtäkten i Mariannelund! Vi ska hämta en tjej och knulla!”

Inlägget handlar om en vedervärdig gruppvåldtäkt av åtta mån på en kvinna under en hel natt där nu åtal har väckts. De misstänkta killarna är av utländsk härkomst. Självklart dryper detta blogginlägg av smygrasism av typen ”Jag är inte rasist MEN…” Genast ”löser” man problemet med att de är från ett annat land. Det är lösningen på allt, om de var svenskar hade det aldrig hänt, typ.

Det är alltid en fara när man väljer att beskriva det på det sättet. ”De kommer hit och våldtar, skicka hem dem! I Afghanistan har kvinnor inget värde. Hur kan detta fortgå? Är det meningen att svenska folket ska förnedras?”

Och så fortsätter blogg-skribenten.

Här gör skribenten skillnad på vi (svenskar) och de (utlänningar). Varför ska det alltid handla om en fråga om nationalitet och inte människorna som gör det? Man förenklar problematiken och lösningen om man tror att anledningen till detta hemska brott endast kan förklaras i gärningsmännens ursprung. Det är mer komplicerat än så. Bara för att man är svensk begår man inte sådana hemska brott, det är givetvis en lögn.

3 svar på ”Vi måste snacka om en grej”

  1. Håller med dig i alla stycken, tyvärr så kan vem som helst skriva vad som helst utan att uppge avsändare.
    Det handlar om den ensamma människan och rädslan för någonting som i ensamheten växer till hat.
    Utan att bli alltför politsk så tror jag att utanförskapet växer i vårt land, naturliga samlingsplatser som tidigare fanns inom exempelvis föreningslivet tunnas ut, vi sitter hemma och har hur mycket som helst att göra utan att egentligen göra ett skit.
    Efter en lite obehaglig upplevelse förra sommaren satt jag och mina barn och pratade om våld och rädslor, vi var rörande överens om att rädsla för det okända kan göra att även vuxna människor beter sig konstigt ibland.

  2. Håller fullständigt med dig! Det handlar i mångt och mycket om attitydfrågor. Det är så lätt att ta till ”utlänningsfaktorn” istället för att ta tag i grundproblemet: ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE!

  3. Hmm, nu blev det tokigt formulerat. Jag menar så klart inte att människors lika värde är ett problem, utan att bristen på respekt medmänniskor emellan är ett problem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *