Pappablogg #10: Pappalivet enligt Familjeliv

I Sverige finns det ett forum som heter Familjeliv. Här samlas väldigt många kloka människor, ja det vill jag gärna tro i alla fall. Men på nåt sätt kommer de mest konstigaste åsikterna fram. Jag tittar in lite på pappaavdelningen.

Äntligen en avdelning där vi med pillesnopp kan ventilerar alla våra pillesnopp-åsikter. Här diskuteras allt som har med pappalivet att göra. Vilken bil man har, hur mycket man har trimmat bilen och sånt där. Tips på hur man kan göra annat än att gå på omanlig babysång och även lite livsnjutartips på vilken cigarr som passar bäst till whiskeyn. Men det är inte bara bilar och sprit som diskuteras. Pillesnopp-människorna tar också upp det här med sex och samlevnad. Någon är förbannad för att han inte få komma till direkt efter förlossningen. En annan funderar på att vara otrogen för att få sig nåt (det verkar vara okej så länge barnet inte påverkas). En skribent tipsar om att tänka på ett gammalt ex för att få tillfredsställelse när det gravida partnern gör något så avtändande att bära på deras gemensamma barn (!).

Visst, det finns även ”normala” trådar där papporna inte diskuterar som grottmänniskor. Men jag blir ändå så förvånad av hur många pappor på detta forum som är mer intresserad av sina egna behov och intressen än barnens intressen. Visst, vem är jag att döma egentligen? Gör jag allt perfekt som pappa? Nej absolut inte. Men ibland undrar jag verkligen om vi inte kommit liiite längre i jämställdhets-tänket?
Tydligen inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *