Pappablogg #8: Lisen är min läromästare

Barnets föräldrar står och väntar på tunnelbanan och är djupt försjunkna i sina mobiltelefoner. Barnet sitter i sin sulky och tittar upp på sin föräldrar och tänker antagligen: ”Vad gör ni egentligen?”.

Min dotter Lisen är lite mer än fem månader. Jag är snart 30. På pappret har jag mer livserfarenhet än henne, jag ska vara klokare, stå för rationellt tänkande och kunna massa saker som man förväntas kunna. Jag ska lära Lisen allt det där. Men just nu är det hon som lär mig. Hon lär mig vad livet går ut på.

Upptäcka nya saker, äta på sina fötter, testa de höga tonerna och bara…vara i nuet! Vi vuxna är helt värdelösa på att bara vara om vi jämför med bebisarna. Vi måste läsa minst tio böcker, gå på en kurs på Medborgarskolan och älta saker hundra gånger innan vi hittar en inre frid och kan nöja oss med att bara VARA. Detta uttjatade livskvalité-uttryck som alla vill uppnå för att slippa stressen.

Bebisarna behöver inte gå någon kurs. För dem är det självklart. Har du inget att göra? Bara var.

Visst, jag kollar också på mobilen när jag står och väntar på tunnelbanan. Men när jag ska få Lisen att sova, få henne att äta eller få henne att sluta vara ledsen kräver hon all min uppmärksamhet. Jag måste vara i nuet.

Att få barn och bli pappa ha lärt mig att göra en sak i taget, jag kanske inte alltid följer denna regel, men jag försöker. Lisen har gjort mig uppmärksam på det.

I morse låg vi i sängen och bara tittade på varandra. Vi sa ingenting. Tillslut somnade hon. Nuet var högst aktuellt och närvarande. Jag behöver ingen självhjälpsbok, jag har Lisen.

Flera pappablogg-inlägg HÄR.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *